دستگاههای چاپ بنر در کشور ما تقریبا عُمری ۲۰ ساله دارند. اواسط دههی ۷۰ (حدوداً سالهای 75 – 76 ) بود که دستگاه چاپ بنر (اصطلاحاً چاپ لارج فرمت یا واید فرمت) وارد کشور شد و تاریخچه چاپ بنر در ایران شروع شد.
در اواسط دهه هفتاد شمسی تابلوهایی جدید به بازار ایران وارد شد که این تابلوها بسیار دیدنی و رنگی و دارای بسیار طیف قوی رنگی بود. قبل از این تابلو ها همه ، ترکیبی از کار دست بر روی پلاستیک و فویل زنی بود. ولی تابلوهای جدید که فلکسی فیس نام داشتند بسیار متفاوت بود حتی زمانی که فلکس (Flex) هم وارد بازار ایران شد ، گاها دیده میشد که بر روی این فلکس ها با استیکرهای رنگی که توسط دستگاه کاترپلاتر برش خورده بود نوشته ها و طرحها رو خلق میکردند اما با ورود چاپ دیجیتال این تابلوها تحول عجیبی در تنوع رنگ و عکس شکل گرفت.
ابتدا (در دهه هفتاد شمسی) این چاپها به دبی ارسال میشد و بعد از گذشت مدتی حدود سه هفته کاری به ایران ارسال میشد. شرکتهای عرضه کننده خدمات چاپ بازار بسیار پررونقی در آن روزها داشتند.بطور کلی دستگاههایی که عملیات چاپ را انجام میداد بسیار مهم بودند و از نظر قیمت مواد اولیه و خود دستگاهها جزو مشاغل بسیار گران قیمت محسوب میشدند ولی از سوی دیگر هزینه خدمات آنها نیز بسیار بالا بود.
ابتدا دستگاههای با هد زار 128 وارد ایران شدند و پس از آن هم دستگاههای پیشرفته تر نظیر اسپکترا نووا 256 هم به بازار وارد شدند ، شرکت دلتا گرافیک چاپ و شرکت ساروبن اولین شرکتهایی بودند که در سال 1379 با دستگاه البتروس موتو کار خود را شروع کردند و بعدها این دستگاههای به شهرهای دیگر نیز راه یافت ، در شهر مشهد گرافیک سیب اولین دستگاه دی جی آی را در سال 1381 نصب کرد و سپس شرکت جهان افروز توس رایانه (JTR) دستگاه دی جی آی زار 128 خریداری کرد.
دستگاههایی که در آن زمان در بازار ایران حرف اول را میزدند دستگاههای زار 128 و نووا 256 بودند ، از دستگاههای پیشرو در آن سالها میتوان به دستگاههای موتو (Mutoh) ، سالسای اسرائیلی از شرکت NUR ، بلیز xl1500 ، جت آی (JET I) و دی جی آی (DGI rex 1.8) اشاره کرد.
(دستگاه دی جی آی VT2 با عرض 2.5 و قابلیت چاپ 2.35 با 4 عدد هد زار 128)
با ورود این دستگاهها سطح تابلوهای موجود در کشور بسیار متحول گردید ، به طوری که بزرگترین مشتریان خدمات چاپ بنر در این سالها بانکها و شرکتهای عرضه کننده مواد غذایی موتور سیکلت سازی ها و شرکتهای صنعتی بودند.
به تدریج و با ورود تکنولوژی های جدیدتر سرعت و کیفیت دستگاههای چاپ بنر نیز بهبود پیدا کردند به صورتی که دستگاهایی با 16 هد زار 128 در سال 80 که در حدود 8 متر مربع چاپ با کیفیت انجام میداد در آن زمان بسیار پرسرعت محسوب میشدند ، امروزه این دستگاهها به سرعت بیش از 300 متر مربع در ساعت افزایش یافته است و طیف وسیعی از کارها و چاپها را پوشش میدهد.
کیفیت رزولوشنی چاپی دستگاههای لارج فرمت امروز به هیچ عنوان قابل قیاس با چاپهای دستگاههای آن زمان نیست اما رنگ و لعابی که دستگاههای قدیمی زار 128 و نووا 256 به چاپها میدادند برای همیشه در خاطر فعالین این صنف به یادگار مانده است و دستگاههای با کیفیتی نظیر ویوتک که دارای 2 کامپیوتر (یکی جهت کنترل هدها و دیگری جهت کنترل موتورها) بود و قابلیت چاپ همزمان 2 یا سه طرح مختلف در عرض و طول متفاوت را دارا بود، اما امروزه درست است چاپها از لحاظ کیفیت رزولوشنی بسیار بهتر نسبت به گذشته شده اند اما با ورود دستگاههای چاپ بنر چینی به ایران کیفیت خود دستگاهها روز به روز رو به افول گذاشته و دیگر خبری از سیستم های پیشرفته دستگاههای آمریکائی ، اسرائیلی ، کانادایی و کره ای نیست و کیفیت جای خود را به کمیت واگذار کرده است.