انواع هدهای دستگاههای لارج فرمت مشخصات و خصوصیات آنها
در دید عموم مردم و دارندگان دستگاههای بنر، مهمترین عضو تشکیل دهنده این دستگاه چاپ هد آن میباشد، به طوری که اکثریت دارندگان دستگاههای چاپ به عنوان مثال عنوان میکنند ما یک دستگاه زار داریم یا دستگاه کونیکا داریم، در صورتی که به عنوان مثال هد زار 128 بر روی دستگاهی مانند ژونگی یک فاجعه به تمام عیار است اما همین هد کوچک و رزولوشن پائین بر روی دستگاهی مانند بلیز عمود پاش یا حتی دستگاههای دی جی آی سالیان سال کار میکرد و میکند، یا هد زار 382 بر روی دستگاهی مانند ژونگی و دیزاین چندان کارایی مناسبی نداشت اما همین هد بر روی ویت کالر اولترا 2000 یکی از بهترین، با دوام ترین و با کیفیت ترین دستگاههای چینی موجود در بازار بود.
ما در این مطلب قصد داریم شما را با انواع هدها ، مشخصات و خصوصیات آنها آشنا کنیم و دستگاههای را که از آنها استفاده کرده اند و تجربیات آنها را برای شما بازگو کنیم، همچنین از شما نیز خواهش میکنیم هر نظر یا تجربه ای از هد دستگاه خود دارید با ما و همکاران خود در میان بگذارید.
هدهای سالونت بیس
هدهای سالونت بیس اصطلاحاً به هدهایی گفته میشود که بر روی دستگاههای لارج فرمت سالونت نصب میشوند و قابلیت پاشش جوهرهای سالونت بیس را دارند، مشهورترین این هدها شامل هدهای زار ، کونیکا ، سیکو ، اسپکترا هستند که شاید به ندرت هدهای دیگری نیز باشند.
هدهای زار (XAAR)
هد زار 128 – 80 و 40 پیکولیتر
هدی بسیار فوق العاده قوی ، قدرتمند ، پرکار و محبوب با قدرت پاشش بسیار بالا با 18 میلی متر پهنای باند ، که هنوز بعد از 20 سال همچنان در حال کار است، این هد دارای 128 عدد نازل در یک ردیف است، تنها ضعف این هد سرعت پائین چاپ آن است که امروزه با توجه به هدهای پرسرعت کنونی دیگر جایگاهی در صنعت چاپ لارج فرمت ندارد اما هنوز هدهای نو آن در بازار موجود است و دستگاههای قدیمی ای که با هد زار 128 کار میکنند میتوانند از این بابت خوشحال باشند.
هد زار 126 – 80 پیکولیتر
هدی بسیار خوب که از روی زار 128 کپی برداری شد فقط با این تفاوت که 2 نازل کمتر داشت ولی امکان تنظیم ولتاژ را از درون نرم افزار به شما میداد. این هد چندان بر روی دستگاهها مورد استقبال قرار نگرفت و سالهاست تولید آن نیز متوقف شده است.
هد زار 382 – 35 و 60 پیکولیتر
هدی بسیار قدرتمند و خوب با همان قدرت پاشش هد زار 128 با 54 میلی متر پهنای باند، این هد اصطلاحاً Programable بود و امکان تنظیم ولتاژ را نیز داشت دستگاه ویت کالر Ultra 2000 شاهکاری بود از سری دستگاههای چینی که با این هد بسیار خوش درخشید اما بقیه دستگاههای چینی تجربه چندان موفقی را با این هد پشت سر نگذاشتند. این هد چند سالی است که تولید آن متوقف شده است و به ندرت و با قیمت های بسیار بالا در بازار چین پیدا میشود.
هد زار 500
باز هم هدی که از روی هد موفق زار 128 کپی برداری شد با این تفاوت که دقیقاً همان هد با 3 نازل کمتر یعنی 125 نازل را به صورت عمودی در یک ردیف چیده شده و جمعاً 500 نازل را تشکیل میدادند ، این هد 72 میلی متر پهنای باند داشت اما به دلیل مشکلاتی که در سیستم جوهررسانی آن بود به هیچ عنوان نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد و بسیار سریع از بازار دستگاههای چاپ لارج فرمت خارج شد، این هد که دارای 4 ورودی جوهر بود به گونه ای طراحی شده بود که میزان جوهر میبایست در هر چهار منیفول (هر منیفول 125 نازل را تغذیه میکردد) دقیقاً یکسان باشد و کمی اختلاف سطح جوهر باعث هدگرفتی همان بخش از هد میشود، مشکلی که به هیچ عنوان رفع نگردید در حدی که بسیاری از خریداران این نوع دستگاهها متضرر شدند و شرکت زار نیز بخش اعظمی از هدهایی را که روانه بازار کرده بود را به کارخانه برگشت داد.
هدهای کونیکا (Konica)
هد کونیکا 256 – 14 , 42 پیکولیتر
یکی از اولین هدهای شرکت مشهور ژاپنی کونیکا که وارد عرصه دستگاههای چاپ واید فرمت شد ، هدی که چندان موفقیت در این زمینه نداشت و خیلی مورد استقبال قرار نگرفت و به جز تعداد محدودی از کارخانجات تولید دستگاههای چاپ عریض چینی ، شرکت دیگری مایل به کار با این هد نبود ، این هد دارای 128 نازل در دو ردیف (جمعاً 256 نازل) با رزولوشن 360 dpi (Dot Per Inch) و پهنای باند 36.1 میلی متر میباشد، هد کونیکا 256 اولین هدی است که دو ردیف نازل در هد تعبیه میکند، تولید این هد متوقف شده است و به ندرت در بازار یافت میشود.
مشخصات فنی
- رزولوشن نازل : 180 دی پی آی در دو ردیف = 360 دی پی آی
- تعداد نازل : 128 ناز در دو ردیف = 256 نازل
- حوهر مناسب : 42 پیکولیتر و 14 پیکولیتر
- ابعاد هد : طول 68 میلیمتر، عرض 18 میلیمتر و ارتفاع 68 میلیمتر
- جوهرهای سازگار : جوهرهای روغنی و سالونت بیس
- هیتر داخلی : در دو نوع بدون هیتر و با هیتر تولید شده است
هد کونیکا 512 – 14 , 35 , 42 پیکولیتر
دومین سری از هدهای شرکت مشهور ژاپنی کونیکا که بسیار محبوب و پر مصرف شد و از لحاظ تعداد دستگاههای فروخته شده با این هد به جرات میتوان گفت با هد زار 128 در حال رقابت است ،این هد دارای 256 نازل در دو ردیف (جمعاً 512 نازل) با رزولوشن 360 dpi (Dot Per Inch) و پهنای باند آن نیز 36 میلی متر میباشد با فرکانس پاشش 7.6kHz برای 42 پیکولیتر و 12.8kHz برای 14 پیکولیتر میباشد که این فرکانس پاشش برای دستگاههایی با سرعت متوسط مناسب میباشد. هدهای کونیکا در دو نوع هیتر دار و بدون هیتر نیز دسته بندی میشود که هدهای هیتر غالباً جهت دستگاههای یووی مورد استفاده قرار میگیرد
هد کونیکا 1024 – 42 پیکولیتر
هد کونیکا 1024 همان هد کونیکا 512 است با دو برابر نازل و به عبارتی دو هد کونیکا 512 جمعا 1024 نازل را تشکیل داده اند ، هدی که در ابتدا با توجه به یدک کشیدن تجربیات هد 512 کونیکا به ظاهر بسیار موفق وارد بازار شد، اما با توجه به اینکه نسل بعدی این هد با فرکانس پاششی بسیار بالاتر که باعث میشد بتوان سرعت کرئیج را بالاتر برد هد کونیکا 1024 دوام چندانی در بازار دستگاههای چاپ نداشت.
هد کونیکا 512 آی- 30 پیکولیتر
هدی که با این نام مشهور شد هدی بسیار موفق که با پهنای باند 72 میلی متری و فرکانس پاشش 30.4 کیلو هرتزی سرعتی نسبتاً عالی را به دستگاههای کونیکا آورد.
این مطلب به مرور کامل و به روز رسانی میشود.